KunstMental sundhed

Kunstprojekt Livskraft

By 18. marts 2020 marts 25th, 2020 No Comments

Realisering af Roman Signers kunstværk ‘Blue Dot’ i forbindelse med byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød

Ansøgers beskrivelse af projektet

Projektet Livskraft er et visionært udviklingsprojekt, der med udgangspunkt i opførelsen af det nye hospital i Nordsjælland skal forbinde hospitalet og Hillerød Kommune i en fælles vision om at forene kunst, kultur og sundhed i et spektakulært byområde.

Hospitalet har inviteret en række af samtidens mest vedkommende og inddragende kunstnere til at skabe værker, som responderer på visionen om, at kunst er sundhedsfremmende. Værkerne er kurateret med henblik på at skabe adgang for offentligheden. De underbygger en vision om, at hospitalet kan være et sted, folk søger hen for at opleve kunst og arkitektur, og bryder dermed rammerne for, hvad et hospital er, hvordan det ser ud, opleves og føles.

Roman Signers kunstværk ’Blue Dot’ er et af de fem kunstværker, som patienter, ansatte og besøgende vil komme til at møde på det nye hospital.

‘Blue Dot’ bliver en bevægelig skulpturel installation på bygningsfacaden af det nye hospital, som med et enkelt greb inviterer publikum til at tænke over bevægelse og tid samtidig med, at den skaber en ny forbindelse på tværs af opdelingen mellem hospital og omverden, mellem syg og rask. Værket består af en blå prik, der bevæger sig rundt på hospitalets ydermur som et lille overraskelseselement, der på én gang fremstår legende og mystisk. Prikken bevæger sig blot fem meter i minuttet og vil bruge i alt tre timer og tyve minutter på at bevæge sig hele vejen rundt.

Det Obelske Familiefond støtter Kunstprojekt Livsprojekt og opførelsen af Roman Signers ’Blue Dot’ til Nyt Hospital Nordsjælland. Hospitalet er planlagt til at stå færdig i år 2022.

Foto: Roman Signers ‘Blue Dot’ og Nyt Hospital Nordsjælland