59 MILLIONER TIL UNGE I UDSATTE POSITIONER I 2024
Det Obelske Familiefond har på seneste bestyrelsesmøde uddelt over 16 mio. kr. i støtte til det sociale indsatsområde Unge på Sporet. Det betyder at vi i år samlet set har bevilliget 59 millioner kroner til området.
Støtten er gået til 24 forskellige indsatser af høj faglig kvalitet, som er målrettet 15-30-årige unge, som er særligt udsatte i kraft af sociale eller psykiske udfordringer eller af svære livsforhold.
”Vi har et civilsamfund, som løfter en kæmpe opgave i forhold til den målgruppe, vi støtter, og vi har modtaget virkelig mange gode ansøgninger om støtte til vigtige og stærke ungeindsatser. De projekter, vi har valgt at støtte, er alle kendetegnet ved at være solidt socialfagligt funderet og med fokus på helhedsorienterede og langsigtede indsatser, der kan hjælpe unge godt på sporet i forhold til uddannelse, job og sociale fællesskaber”, siger områdechef Trine Krab Nyby.
Langt hovedparten af årets bevillinger er givet på baggrund af ansøgninger, men fondet ændrede i løbet af 2024 strategi for socialområdet og arbejder nu også aktivt og mere strukturelt på udvalgte områder.
“2024 har været et både spændende og udfordrende år, da vi er i gang med at udvikle en helt ny måde at arbejde på, hvor vi indgår i større partnerskaber for at bidrage til udvikling af nye løsninger på nogle af de komplekse problemer, som udsatte unge kæmper med i dag,” siger Trine Krab Nyby.
I september lancerede fondet på den baggrund den hidtil største satsning, nemlig et partnerskab med Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden, Bedst for os, om bedre og hurtigere hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel.
“Det er et partnerskab, vi har store forventninger til, og som heldigvis er blevet modtaget rigtig godt blandt de mange faggrupper, der er involveret i både psykiatrien og kommunerne i Nordjylland,” lyder det fra områdechefen.
Hvilke projekter er støtten gået til?
Vi har støttet en række gode projekter i år. Herunder kan du læse om nogle af de mange projekter, vi har støttet i 2024.
Praktisk erfaring for unge i Mjølnerparken
Vi støtter Foreningen Be Free i deres indsats for at hjælpe unge i Mjølnerparken tættere på job og uddannelse.
Med støtte fra fondet etableres en socialøkonomisk café og butik, hvor de unge får praktisk erfaring og opbygger vigtige kompetencer.
Aktør: Foreningen Be Free
Projektperiode: 2025-2028
Kreative forløb og fællesskaber i Saxogade
Vi støtter Settlementet Vesterbro i at hjælpe udsatte unge tættere på fællesskaber, uddannelse og job.
Med fokus på kreative forløb og et stærkt ungefællesskab udvikles de unges faglige og sociale kompetencer gennem praktik og mentorstøtte i den socialøkonomiske handelsgade.
Aktør: Settlementet Vesterbro
Projektperiode: 2024-2028
Fra træningsbane til fritidsjob
Vi støtter Aalborg Pirates, der gennem tre år hjælper udsatte unge i alderen 13-17 år i kommunen med at få fritidsjob.
Ishockeyklubben gør brug af deres hjemmekampe som en mulighed for, at unge kan få joberfaring. Derfra skaber de muligheder for de unge gennem deres sponsornetværk. Indsatsen kombinerer praktisk erfaring med sociale aktiviteter og workshops, der styrker de unges fællesskab og introducerer dem til uddannelsesveje.
Aktør: Aalborg Pirates
Projektperiode: 2024-2027
Støtte gennem målrettede forløb
Vi støtter Børnehjælpsdagens Empower4U-forløb, der giver anbragte unge i alderen 15-23 år støtte i overgangen til voksenlivet.
Forløbene består af éndagsaktiviteter, hvor de unge introduceres til fællesskaber, positive oplevelser, og etårige gruppeforløb med camps, mentorordninger og workshops, der hjælper dem videre mod uddannelse, job og en selvstændig fremtid.
Aktør: Børnehjælpsdagen
Projektperiode: 2025-2027
Styrke gennem iværksætteri og fællesskab
Vi støtter Social Changemakers – Paradigmeskiftet i etableringen af deres nye initiativ i Aarhus.
Med fokus på tillid, deltagelse og uddannelse hjælper Paradigmeskiftet unge i alderen 17-32 år med at udvikle projekter og iværksætterfærdigheder gennem undervisning, mentorordninger og brobygning til praktik.
Aktør: Den folkeoplysende forening Paradigmeskiftet
Projektperiode: 2024-2027
Se flere projekter
Du kan læse om flere af de projekter, vi har støttet i vores oversigt.
Kontaktperson
Trine Krab Nyby
Områdechef – Unge på sporetTrine Krab Nyby driver og udvikler indsatsområdet ‘Unge på sporet’ og har særligt fokus på at etablere en ny aktiv arbejdsform i arbejdet med unge i udsatte positioner.
Trine er uddannet cand.scient.soc. fra sociologisk institut på KU og er i færd med at færdiggøre en Master of Business Development fra CBS. Hun har mere end 15 års erfaring med socialområdet, bl.a. som direktør i RådgivningsDanmark og souschef i Børnerådet.
Trine har været en del af Det Obelske Familiefond siden sommer 2024, og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 61 31 70 62
tkn@obel.com
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarlig
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarligChristina Krämer Mathiesen arbejder som projektchef på indsatsområdet ‘Unge på sporet’ og er samtidig ansvarlig for fondets evalueringspraksis. Hun vejleder ansøgere, modtager og behandler ansøgninger samt følger op på bevillinger.
Hun er uddannet cand.scient. i Sociologi fra Aalborg Universitet og har tidligere arbejdet med bl.a. HR og evaluering samt været frivillig i sociale indsatser hos flere forskellige NGOer.
Christina har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2019, og du finder hende på kontoret i København.
+45 96 20 12 43
ckm@obel.com
Vil du søge støtte?
I Det Obelske Familiefond arbejder vi tæt sammen med vores partnere og bevillingsmodtagere, som skaber indholdet og værdien i projekterne. Vi er lydhøre over for behov og støtter ud fra en faglig vurdering af de enkelte indsatsers kvalitet og betydning for målgruppen.
“Det kan være et stort stykke arbejde for hver enkelt ansøger at lave projektbeskrivelse, budget, evalueringsplaner mm. og der går op til fire måneder før man får svar. Vi vil altid rigtig gerne gå i dialog og afstemme forventninger tidligt i processen, så I som ansøgere bliver vejledt ift. fondets prioriteter og vurderingskriterier fra begyndelsen. Man er altid velkommen til at ringe eller sende mig en mail med en foreløbig forespørgsel,” siger projektchef Christina Krämer Mathiesen.
Se mere om ansøgningsprocessen her |