KunstNordjylland

Nyt internationalt vartegn på vej i Aalborg

By 20. december 2016november 18th, 2019No Comments

Kunstværket Cloud City af Tomás Saraceno skal pryde Aalborgs nye bydel Spritten

Ansøgers beskrivelse af projektet

Aalborgs nye bydel, Spritten, vil i de kommende år omdannes til et byområde præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi. Kunstinstallationen Cloud City af den internationale anerkendte argentinske kunstner, Tomás Saraceno, skal pryde bydelen.

Kunstværket Cloud City er en enorm skulptur bestående af 68 glaskuber, der hver måler 4,5 meter i diameter.  Værket bliver 44 meter langt og 27 meter bredt. Kunstværkets komplekse design vil kunne opleves i de forskellige omrids og effekter, som værket antager alt efter hvilken vinkel, man ser det fra.

Publikum har desuden mulighed for at komme ind i værket og bevæge sig rundt via trapper og andre konstruktioner i værket. Cloud City bliver hermed et ekstraordinært værk, som inddrager publikum og som vil blive Aalborgs nye vartegn.

Cloud City bliver et af Saracenos mest ambitiøse og spektakulære værker, og vil stå som et af verdens største permanente udvendige kunstværker.

 Fakta om Spritten 

  • Udover kunstværket Cloud City ønsker parterne bag Cloud City at etablere et kunstcenter på Spritten.
  • Den ny bydel planlægges endvidere at huse det nye Aalborg Teater, et mikrodestilleri, en økologisk chokoladefabrik, torvehal, boutique-hotel, luksuslejligheder m.m.

Foto: Tomás Saraceno, Cloud City & Spritten