Foto: ARKEN

ARKEN

Hvad er det kunstneriske indhold?

Udstillingsprogram med tre anerkendte internationale kunstnere, som alle behandler aktuelle spørgsmål om mennesker, natur og teknologi.

Hvorfor støtter vi?

Det Obelske Familiefond støtter udstillingsprogrammet, fordi det nytænker museets udstillingsformater og giver plads til kunstnerisk udvikling, både indenfor og udenfor museets rum.

 

3-årigt internationalt udstillingsprogram med fokus på menneskets forhold til natur og teknologi

ARKEN Museum for Moderne Kunst ligger i Ishøj Strandpark, som er et naturskønt, men kunstigt anlagt landskab fra slutningen af 1970’erne. Med det menneskeskabte landskab som ramme sætter museet forholdet mellem naturen og mennesker i centrum i deres udstillinger og bygger bro mellem den lokale natur og den internationale samtidskunst.

Programindhold

Tre internationale samtidskunstnere vil over tre år skabe totalinstallationer til ARKENs karakteristiske kunstakse, der forholder sig til det omgivende landskab.

Den første udstilling ’REFIK ANADOL – NATURE DREAMS’ åbner i februar 2023 og er med pioneren inden for digital kunst, Refik Anadol (f. 1985, Tyrkiet), som for første gang viser sine kæmpe kunstinstallationer på dansk jord. Anadols værker er skab ved brug af kunstig intelligens og tager udgangspunkt i internettets og digitale mediers fremstilling af naturen, som påvirker vores fælles forestillinger om, hvad natur er, og hvordan natur ser ud.

Organisering og forankring

ARKEN ønsker at engagere et bredt publikum, både i forhold til alder og kulturel baggrund, og udover Vestegnen vil museet med NATURE FUTURE henvende sig til et nationalt og internationalt publikum, særligt det unge, samfundsengagerede publikum. Tilknyttet udstillingerne er et formidlingsprogram målrettet børn og unge – fra børnehave til videregående uddannelser. Derudover tilbyder ARKEN voksenworkshops og familiesøndage.

Bevilling
kr.
Samlet budget
kr.

Støttes også af Beckett-Fonden.

Projektperiode
2023-2025

”Vi er enormt taknemmelige for den store opbakning, som betyder, at vi kan give børn, unge og voksne kunstneriske oplevelser, der giver nye perspektiver på højaktuelle tematikker, og som stimulerer en samtale om både nutidig og fremtidig sameksistens mellem menneske, natur og teknologi.”

Marie Nipper
Direktør, ARKEN

Kontaktperson

Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk Musik
Støttede projekter

Københavns Professionshøjskole 

Københavns Professionshøjskole ønsker at udvikle en stor-skala kunstinstallation med AI som medium.
Støttede projekter

Kunstforeningen GL. STRAND

Udstillingsprogram og udviklingsplan for Gl. Strand
Støttede projekter

Louisiana

Tre udstilling på tre år med tre markante kunstnere.
Louisiana Skulpturpark, gæster på græsset Louisiana Museum of Modern Art Foto: Kim Hansen
Nyhedsbrev