Hvad er formålet?
Empower4U er et initiativ, der vil fremme anbragte unges personlige og sociale udvikling i overgangen fra anbringelse til selvstændighed, så flere finder deres egen vej i livet og bliver en del af samfundets fællesskaber.
Hvorfor støtter vi?
Det Obelske Familiefond støtter indsatsen, fordi vi ønsker at bidrage til initiativer, der understøtter et langsigtet mål om at hjælpe unge i udsatte positioner til at mestre deres eget liv.
Empower4U – styrke, mestring og livsglæde for anbragte unge i overgangen til voksenlivet
Empower4U er Børnehjælpsdagens indsats for anbragte unge i alderen 15-23 år, der har brug for støtte i overgangen fra anbringelse til et selvstændigt ungdomsliv.
To ud af tre unge hjemløse har en anbringelsesbaggrund, og gruppen er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne og underrepræsenteret på uddannelsesinstitutionerne. Empower4U arbejder målrettet for at bryde denne negative spiral ved at give unge de værktøjer og relationer, de har brug for til at klare sig selvstændigt.
Projektet kombinerer aktiviteter, mentorforløb og kommunesamarbejde for at styrke unges livsmestring og tilknytning til uddannelse, arbejde og fællesskaber.
Aktiviteter
- Empower-dage
50 endagsaktiviteter for i alt 800 unge, der tilbyder trygge og udviklende oplevelser som koncerter og workshops. Disse dage skal styrke unges selvtillid og fællesskabsfølelse. - Empower4U-forløb
1-årige forløb for i alt 80 unge med gruppeaktiviteter, camps, tjek-ind-dage og individuelle mentorforløb. Fokus er på drømme, mål og styrker i forhold til uddannelse og arbejde.
Organisering og forankring
Bag projektet står Børnehjælpsdagen, som blev stiftet i 1904, og som i dag udvikler og gennemfører projekter, camps, forløb og arrangementer for børn og unge i udsatte positioner.
Bevilling
Samlet budget
Projektperiode
Kontaktperson
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarlig
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarligChristina Krämer Mathiesen arbejder som projektchef på indsatsområdet ‘Unge på sporet’ og er samtidig ansvarlig for fondets evalueringspraksis. Hun vejleder ansøgere, modtager og behandler ansøgninger samt følger op på bevillinger.
Hun er uddannet cand.scient. i Sociologi fra Aalborg Universitet og har tidligere arbejdet med bl.a. HR og evaluering samt været frivillig i sociale indsatser hos flere forskellige NGOer.
Christina har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2019, og du finder hende på kontoret i København.
+45 96 20 12 43
ckm@obel.com