Hvad er det kunstneriske indhold?
Byens Scene forvandler de tre byrum foran DR Koncerthuset, Royal Arena og Bella Arena til kunstnerisk aktiverede områder, hvor kunst, arkitektur og byliv smelter sammen.
Hvorfor støtter vi?
Vi støtter projektet, fordi det skaber en stærk kobling mellem kunst, arkitektur og byliv og tilfører en kunstnerisk dimension til offentlige områder, hvor der kommer mange mennesker.
Byens Scene – Kunst i det offentlige rum
Kunstprojektet Byens Scene transformerer tre byrum foran DR Koncerthuset, Royal Arena og Bella Arena til kunstneriske og arkitektoniske mødesteder. Projektet skaber en kulturakse langs metroens linje, hvor kunst, arkitektur og wayfinding smelter sammen og guider publikum mod de store spillesteder.
Gennem et kunstnerisk greb integreres skulptur, landskab og lys i byrummene, så de ikke blot fungerer som passagezoner, men som levende byrum, der kan opleves både i hverdagen og i forbindelse med koncerter og events. Kunstværkerne udformes af internationalt anerkendte kunstnere og arkitekter, der udvælges gennem en konkurrence.
Aktiviteter
Projektet forløber i flere faser:
- 2024-2025: Gennemførelse af en arkitektur- og kunstkonkurrence med fem deltagende teams bestående af etablerede kunstnere og landskabsarkitekter.
- Juni 2025: Offentliggørelse af de tre vinderprojekter.
- 2025-2027: Projektering, produktion og implementering af værkerne, der i 2027 indvies som en permanent del af byrummet.
De fem konkurrerende teams omfatter:
- BIG med Doug Aitken
- COBE med Katharina Grosse
- Schul Landskabsarkitekter med Judith Hopf, Henrik Plenge Jakobsen og Esben Weile Kjær
- Snøhetta Oslo AS med Camille Norment Studio
- Sune Oslev/MASU PLANNING, Studio Erde og Julius von Bismarck
Vinderprojekterne udvælges efter kriterier som interaktivitet, sanseoplevelser, funktion i både dagslys og mørke, wayfinding, integration af natur samt lav klimabelastning.
Organisering og forankring
Partnerskabet bag Byens Scene består af Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, By & Havn, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC).
Bevilling fra os
Samlet projektbudget
Projektperiode
Kontaktperson


Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk MusikAgnete Braad driver og udvikler indsatsområdet ‘Samtidskunst og Klassisk musik’ med fokus på rådgivning af kunstinstitutioner og andre potentielle ansøgere gennem møder, feedback på pitch af projekter, besøg hos aktører og bevillingsmodtagere i hele landet samt deltagelse i faglige netværksarrangementer.
Hun er uddannet cand.mag. i idehistorie fra Aarhus Universitet og er i færd med at færdiggøre en Master of Management Development på CBS. Agnete har 15 års erfaring på kunstområdet fra tidligere ansættelser hos bl.a. Louisiana og Strandberg Publishing.
Agnete har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2017, og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 96 20 12 47
ab@obel.com