CC

Glyptoteket og Copenhagen Contemporary

Hvad er det kunstneriske indhold?

Et nyt udstillingssamarbejde mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary, hvor tre internationale samtidskunstnere giver nyt perspektiv på samlinger af oldtidsgenstande fra Mellemøsten

Hvorfor støtter vi?

Det Obelske Familiefond støtter projektet, fordi to meget forskellige institutioner samarbejder om et flerårigt udstillingsprogram, som også sætter samtidskunsten i spil på en ny måde.

 

Glyptoteket og CC samarbejder om nye perspektiver på oldtidens kulturarv og betydningen i dag

Det 3-årige udstillingsprogram 2022-2025 består af tre udstillinger med internationalt anerkendte samtidskunstnere. Tematisk vil der blive sat fokus på de transnationale møder mellem øst og vest, som i århundreder har været præget af geopolitiske, socialøkonomiske og kulturelle forskelle, men som også har været skabende og bærende for udviklingen af den kulturelle diversitet, der er kendetegnende for vores globaliserede samfund i dag.

Organisering og forankring

Det tværinstitutionelle samarbejde bygger bro mellem kunsthal og museum, samtidskunst og ældre kunst- og kulturhistoriske værker. Samarbejdet giver også en mulighed for at institutionerne kan udveksle publikumsprofiler af henholdsvis modne kulturforbrugere og et yngre, samfundsengageret publikum En del af ambitionerne hos begge er også at få en mere bæredygtig og effektiv brug af institutionernes ressourcer, ved at være fælles om opgaver og omkostninger.

Programindhold

Første udstilling i rækken åbner i juni 2023 med den første skandinaviske soludstilling af kunstneren Abbas Akhavan (f. 1977 i Teheran, bor og arbejder i Montreal). Udstillingen behandler komplekse geopolitiske fortællinger og spænder bredt lige fra stedsspecifikke installationer og performance til tegning, skulptur og video.

Bevilling
kr.
Samlet budget
kr.

Støttes også af Ny Carlsberg Fondet, Novo Nordisk Fonden, C.L. Davids Fond og Samling, Villum Fonden samt Konsul Georg Jorcks og hustru Emma Jorcks Fond

Projektperiode
2023-2025

”Vores kulturarv og de genstande, vi huser, repræsenterer ikke kun en fjern fortid men indskriver sig også i en evig aktuel samtale om, hvad kulturarven betyder i dag.”

Gertrud Hvidberg-Hansen
Direktør, Glyptoteket

”Selv som institution for nutiden befinder man sig aldrig i et absolut ”nu”. Vi er spundet ind i længere historiske udviklingslinjer, ligesom nutiden altid er med til at forme vores blik på fortiden. Gennem det tætte treårige partnerskab med Glyptoteket ønsker vi at udforske det magiske rum mellem arkæologi og samtidskunst”. 

Marie Laurberg
Direktør, Copenhagen Contemporary
CC

Kontaktperson

Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk Musik
Støttede projekter

Københavns Professionshøjskole 

Københavns Professionshøjskole ønsker at udvikle en stor-skala kunstinstallation med AI som medium.
Støttede projekter

Kunstforeningen GL. STRAND

Udstillingsprogram og udviklingsplan for Gl. Strand
Støttede projekter

Louisiana

Tre udstilling på tre år med tre markante kunstnere.
Louisiana Skulpturpark, gæster på græsset Louisiana Museum of Modern Art Foto: Kim Hansen
Nyhedsbrev