Hvad er det kunstneriske indhold?
Cisternerne sætter fokus på den menneskelige psyke i tre store totalinstallationer af internationale kunstnere.
Hvorfor støtter vi?
Det Obelske Familiefond støtter det 3-årige udstilllingprogram, fordi det viser høje kunstneriske ambitioner for den unikke udstillingsplatform.
Cisternerne sætter fokus på den menneskelige psyke i nyt udstillingsprogram
Cisternerne er en underjordisk kunsthal i Københavns gamle vandreservoir på Frederiksberg. Siden 2014 har Cisternerne arbejdet med visionen om at lade den underjordiske arkitektur, historien og klimaet smelte sammen med stedsspecifikke kunstoplevelser.
I kunsthallen er besøgende ikke blot beskuere af kunsten, men bliver fuldkommen omsluttet af den i det kølige mørke. Cisternerne tilbyder sig som refleksionsrum – en mulighed for, for en kort stund, at rejse væk til en parallelverden. Et rum som ikke er blevet mindre efterspurgt i kølvandet på en pandemi.
Programindhold
Det kommende 3-årige udstillingsprogram 2022-24 har det tematiske omdrejningspunkt: menneskelig psyke, og består af tre store totalinstallationer af internationale kunstnere. Den første udstilling ’Multiple Realities’ åbner i marts 2022 og er af den japanskfødte installationskunstner Chiharu Shiotas. Dybt nede i den underjordiske kunsthal danner labyrintiske spejlinger, vand og store spindelvævsformationer en drømmelignende parallelverden, som ophæver tid og tyngdekraft. Chiharu Shiota (f. 1972) har de sidste to årtier skabt hele universer i garn, og trådene, linjerne og knuderne er blevet hendes signatur. Totalinstallationerne har været vist over hele verden, og giver et poetisk billede på det netværk af tråde, der knytter mennesker sammen på tværs af tid, rum og livsfortællinger.
Hver udstillinger maner til refleksion over vores individuelle længsler og behov, men også ift. hvad der binder os sammen som mennesker.
Bevilling
Samlet budget
Støttes også af Augustinus Fonden.
Projektperiode
Kontaktperson
Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk MusikAgnete Braad driver og udvikler indsatsområdet ‘Samtidskunst og Klassisk musik’ med fokus på sagsbehandling af almennyttige ansøgninger, mødevirksomhed med interessenter, og deltagelse i faglige netværksarrangementer.
Hun er uddannet cand.mag i idehistorie fra Aarhus Universitet og er i færd med at færdiggøre en Master of Management Development på CBS. Agnete har 15 års erfaring på kunstområdet fra tidligere ansættelser hos bl.a. Louisiana og Strandberg Publishing.
Agnete har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2017 og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 96 20 12 47
ab@obel.com