Hvad er det kunstneriske indhold?
Dansk Danseteater samarbejder med Copenhagen Phil om et nyt symfonisk repertoire til samtidsdans. Danske komponister og koreografer udvikler nye forestillinger, hvor komposition og koreografi udvikles parallelt og smelter sammen.
Hvorfor støtter vi?
Det Obelske Familiefond støtter projektet, fordi det udvikler det klassiske kompositionsmiljø og er et forsøg på at skabe et tværæstetisk samarbejde.
Flerårigt samarbejde om nykomponeret symfonisk musik til forestillinger
I et nyopstartet samarbejde med landsdelsorkestret Copenhagen Phil vil Dansk Danseteater skabe et nykomponeret symfonisk repertoire til samtidsdans. Det er første gang i nyere tid, at der bliver bestilt nye symfoniske værker til scenedans i Danmark.
Hver sæson vil byde på en uropførelse i København med fem forestillinger, en indspilning af værket og en turné i Danmark og udlandet. Indspilningen muliggør, at værkerne kan opføres på mindre spillesteder, som ikke har mulighed for at huse et orkester og dermed nå bredere ud. Samarbejdet strækker sig over flere sæsoner, med mindst to nye bestillingsværker.
Det første værk, Leaning Tree, komponeres af den unge, prisvindendende komponist og musiker, Signe Lykke, og koreograferes af brasilianskfødte Fernando Melo, der blandt andet har erfaring med at koreografere opera. Værket får urpremiere d. 21 oktober 2023 i Skuespilhuset. Anden sæson komponeres af den ligeledes unge og prisvindende komponist Matias Vestergård.
Bevilling fra os
Bevillingen er givet på grund af fondets fokus på nye formater og tværgående samarbejder i den klassiske musik.
Samlet projektbudget
Også støttet af Statens Kunstfond.
Projektperiode
Forestillingen kan opleves i København, samt på turné i Danmark og udlandet.
”Dette unikke samarbejde vil udvikle det danske komponistlandskab, udfordre musikere og dansere og resultere i forestillinger, der giver publikum en helt særlig oplevelse og på længere sigt kan skabe et tiltrængt nyt repertoire for scenedans.”
Dansk Danseteater
Kontaktperson
Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk MusikAgnete Braad driver og udvikler indsatsområdet ‘Samtidskunst og Klassisk musik’ med fokus på rådgivning af kunstinstitutioner og andre potentielle ansøgere gennem møder, feedback på pitch af projekter, besøg hos aktører og bevillingsmodtagere i hele landet samt deltagelse i faglige netværksarrangementer.
Hun er uddannet cand.mag. i idehistorie fra Aarhus Universitet og er i færd med at færdiggøre en Master of Management Development på CBS. Agnete har 15 års erfaring på kunstområdet fra tidligere ansættelser hos bl.a. Louisiana og Strandberg Publishing.
Agnete har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2017, og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 96 20 12 47
ab@obel.com