Hvad er det kunstneriske indhold?
Med et nyt AI interaktivt kunstværk sætter Københavns Professionshøjskole fokus på de menneskelige værdier i en verden med stigende brug af kunstig intelligens.
Hvorfor støtter vi?
Det Obelske Familiefond støtter AI-kunstværket som kobler humanistiske og teknologiske tematikker, der kan bidrage til institutioners eksisterende arbejde med teknologiforståelse.
Københavns Professionshøjskole sætter fokus på udviklingen af AI i relation til menneskelige værdier med nyt værk
Københavns Professionshøjskole har sat gang i udviklingen af et AI-kunstværk til Campus Carlsberg i samarbejde med den internationalt anerkendte kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm.
Cecilie Waagner Falkenstrøm har inviteret studerende, undervisere og borgere i lokalområdet med i skabelsesprocessen.
Værket består grundlæggende af et udvalgt datasæt, fx. samlet ud fra, hvad der skrives om sygeplejersker og lærere på tværs af lande, en AI-algoritme, som trænes på disse data og derved lærer en unik repræsentation af datasættet og en æstetisk manifestation af algoritmen.
Værket skal være med til at skabe stærke kunstneriske oplevelser, som stiller spørgsmål og skaber debat om udviklingen af AI i relation til menneskelige værdier og velfærd.
Det 22 meter lange video- og lydinstallation skal de kommende tre år sætte gang i tankerne og samtalerne om, hvordan kunstig intelligens kommer til at påvirke arbejdet som fx pædagog, lærer, sygeplejerske eller jordemoder.
Alle kan besøge Campus Carlsberg og opleve AI kunstværket.
Bevilling fra os
Samlet budget
Projektperiode
“Mange har svært ved at relatere sig til kunstig intelligens og store spørgsmål som: Hvordan skaber vi bedre velfærd, når de nye teknologier kommer? Hvordan sikrer vi de bliver udviklet med mennesket i centrum? Gennem kunst kan vi skabe en sanselig oplevelse, som ikke kun taler til intellektet, men også til følelserne.”
Cecilie Waagner Falkenstrøm
Kunstner
Kontaktperson
Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk MusikAgnete Braad driver og udvikler indsatsområdet ‘Samtidskunst og Klassisk musik’ med fokus på sagsbehandling af almennyttige ansøgninger, mødevirksomhed med interessenter, og deltagelse i faglige netværksarrangementer.
Hun er uddannet cand.mag i idehistorie fra Aarhus Universitet og er i færd med at færdiggøre en Master of Management Development på CBS. Agnete har 15 års erfaring på kunstområdet fra tidligere ansættelser hos bl.a. Louisiana og Strandberg Publishing.
Agnete har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2017 og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 96 20 12 47
ab@obel.com