Simian

Hvad er det kunstneriske indhold?

Flerårigt udstillingsprogram med 8 årlige udstillinger, der vil belyse kunstneriske domæner og udtryk i kontekst af samtidens dynamikker og kritiske positioner.

Hvorfor støtter vi?

Det Obelske Familiefond støtter Simians ambition om at udbygge den internationale profil, samt styrke den lokale udvikling i Ørestad.

 

Udstillingssted for eksperimenterende samtidskunst i Ørestad

Simian er et kunstnerdrevet udstillingssted, der åbnede i en 1300 m2 stor cykelkælder ved Ørestad metrostation i 2019. Bag udstillingsstedet står fire dedikerede kunstnere, der fra start lagde et højt ambitionsniveau for et program med eksperimenterende samtidskunst. I de sidste år har den ombyggede cykelkælder dannet ramme om udstillinger og arrangementer, der med afsæt i kunstens egne præmisser har belyst og udfordret komplekse forbindelser og perspektiver i vores publikums oplevelse, forståelse og navigation i samtiden. 

Programindhold

Nu har Simian udvidet med både flere årlige udstillinger og en skærpet international profil. Programmet besår af 25 udstillinger og projekter, der fra poetiske og konceptuelle vinkler belyser nye kunstneriske domæner og udtryk i kontekst af samtidens dynamikker og kritiske positioner. 

Det Obelske Familiefond støttede Simians første udstillingsprogram og aktiviteter, og har i 2023 givet en ny bevilling til udvikling de kommende to år.

Bevilling
kr.
Samlet budget
kr.

Programmet for 2024 er også støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Ny Carlsberg Fondet m.fl.

Projektperiode
2022-2024

”For deres mod, villighed og energi til at starte dette generøse udstillingssted og dermed tilføre kunstscenen i Danmark en markant, ny platform, samt for at yde et bidrag til udviklingen af et problematisk bymiljø.”

Statens Kunstfond
Præmiering 2021
Foto: GRAYSC

Kontaktperson

Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk Musik
Støttede projekter

Københavns Professionshøjskole 

Københavns Professionshøjskole ønsker at udvikle en stor-skala kunstinstallation med AI som medium.
Støttede projekter

Kunstforeningen GL. STRAND

Udstillingsprogram og udviklingsplan for Gl. Strand
Støttede projekter

Louisiana

Tre udstilling på tre år med tre markante kunstnere.
Louisiana Skulpturpark, gæster på græsset Louisiana Museum of Modern Art Foto: Kim Hansen
Nyhedsbrev