Hvad er det kunstneriske indhold?
Maleriske Sansninger er fire udstillinger, som undersøger maleriers potentiale for at give nærværende kunstoplevelser.
Hvorfor støtter vi?
Det Obelske Familiefond støtter udstillingerne med høj kunstnerisk kvalitet af nulevende kunstnere, der behandler aktuelle emner.
Trapholt vil skabe sanselige kunstoplevelser
I februar 2022 præsenterede Trapholt soloudstillingen Erik A. Frandsen – Giottos metode. Udstillingen var den første del af serien Maleriske Sansninger, der består af fire store solo-udstillinger af Erik A. Frandsen, Malene Landgreen, Maria Torp og Jesper Christiansen, som hver især undersøger maleriets potentiale for at give nærværende kunstoplevelser.
Baggrunden for udstillingsrækken i 2022-2025 er en tid post-corona, som er præget af virtuelle fællesskaber, eksistentiel usikkerhed og den moderne dagligdags konstante opmærksomhedsforstyrrelser.
Organisering og forankring
Maleriske Sansninger indgår som led i Trapholts undersøgelser af kunstoplevelser og hvordan de kan tilføjes flere og dybere facetter. Erik A. Frandsen ser skønhed som et af svarene på behovet for fællesskabsfølelse i kølvandet på pandemien. Malene Landgreen ser farver som en realitet, der påvirker vores personlige sindelag. Maria Torp bringer globale politiske emner i spil gennem maleriets direkte adgang til vores følelser. Jesper Christiansen væver tekstiler og historiske referencer sammen til mangfoldige lag af fortælling.
På Trapholt vil de tilbyde en særlig mulighed for sanseligt nærvær og meningsskabelse i kunstmuseets rum, og arbejder ud fra filosofien om, at maleriet kan hjælpe med at åbne vores selvforståelse og verdensbillede.
Til hver udstilling gennemføres både et seminar for kunstnere og videnskabsfolk, der afsluttes med en offentlig paneldebat, formidlingsforløb til folkeskolen, Masterclass til billedskolelærere og offentlige omvisninger.
Bevilling
Samlet budget
Projektet støttes også af Beckett-Fonden.
Projektperiode
Kontaktperson
Agnete Braad
Områdechef – Samtidskunst og Klassisk MusikAgnete Braad driver og udvikler indsatsområdet ‘Samtidskunst og Klassisk musik’ med fokus på rådgivning af kunstinstitutioner og andre potentielle ansøgere gennem møder, feedback på pitch af projekter, besøg hos aktører og bevillingsmodtagere i hele landet samt deltagelse i faglige netværksarrangementer.
Hun er uddannet cand.mag. i idehistorie fra Aarhus Universitet og er i færd med at færdiggøre en Master of Management Development på CBS. Agnete har 15 års erfaring på kunstområdet fra tidligere ansættelser hos bl.a. Louisiana og Strandberg Publishing.
Agnete har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2017, og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 96 20 12 47
ab@obel.com