Kunst

SMEDJEN

By 16. januar 2020 No Comments

Kunsthal 44Møens projektrum SMEDJEN præsenterer ung eksperimenterende kunst

Ansøger skrev selv om projektet

Kunsthal 44Møen ønsker at støtte unge kunstnere, det første og ofte svære år, efter de har taget afgangseksamen fra et af kunstakademierne i Danmark. Derfor har kunsthallen lavet projektrummet SMEJDEN. Hvert år inviteres en kunstner, der har afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi eller Det Jyske Kunstakademi, til at lave en ny stedsspecifik installation i den gamle smedje det følgende år.

Der vil blive afholdt talks og performance lectures med den unge kunstner i forbindelse med udstillingen. Kunsthallen giver desuden også kunstneren et skub med på vejen til at etablere et internationalt netværk, da der i kunsthallens Hovedbygning er et internationalt residencyprogram, der både producerer udstillinger og arrangementer.

Også børn og unge får glæde af installationen i den gamle smedje. Gennem Skoletjenesten44 afholder Kunsthal 44Møen dialogbaseret undervisning og workshop om projektrummets udstilling for børn i Vordingborg Kommune. Derved får børn og unge kendskab til deres egen samtidskunsts sprog og diskussioner.

Det Obelske Familiefond støtter Kunsthal 44Møen i perioden 2020-2022.

Foto: Emilia Bergmarks udstilling Burnout i SMEDJEN 2019, Davis Stjernholm