Hvad vil vi?
Det Obelske Familiefond støtter sociale indsatser, der hjælper 15-30 årige unge i udsatte positioner til øget livsglæde, robusthed og trivsel.
I Danmark er der unge, der ikke er en del af et fællesskab i uddannelsesmiljøet, på arbejdsmarkedet eller i civilsamfundet, og det har afgørende betydning for de unges overgang til voksenlivet og deres muligheder fremover. Det kan være unge, som er særligt udsatte i kraft af sociale eller psykiske udfordringer eller af svære livsforhold i øvrigt. Mange står uden støtte og opbakning fra et bagland eller er faldet igennem sikkerhedsnettet i vores samfund. Det er unge, som kan have vanskeligt ved at håndtere dagligdagens udfordringer og som i perioder bevæger sig uden for samfundets strukturer, hvilket giver langt dårligere forudsætninger end deres jævnaldrende.
Vi tror på, at alle unge kan finde deres vej i livet ved at indgå i samfundet via meningsfulde relationer og positive fællesskaber, der styrker den enkeltes handlekraft. Vi ønsker derfor at bidrage til initiativer, der understøtter et langsigtet mål om at hjælpe unge i udsatte positioner til at mestre deres eget liv.
Hvad støtter vi?
Vi støtter primært
- sociale organisationer, foreninger og institutioner, gerne med inddragelse af frivillige.
- konkrete indsatser og direkte hjælp til unge i udsatte positioner.
- flerårige projekter med langsigtede potentialer for målgruppen.
- både succesfulde afprøvede indsatser og nytænkende udviklingsprojekter.
Vi lægger især vægt på
- at indsatserne er af høj faglig kvalitet og bygger på dokumenteret viden inden for området.
- at projektet indeholder en plan for den ønskede forandring med en socialfaglig metode og gerne underbygget af en forandringsteori.
- at indsatsen kommer ud til målgruppen og fungerer i praksis.
Vurderingskriterier
Når vi modtager en ansøgning, som falder indenfor den strategiske ramme for indsatsområdet, så vurderer vi ud fra følgende kriterier:
Vejledning og værktøjer
Vi støtter ikke :
Større problemfokuserede partnerskaber
På det sociale område vil vi supplere det ansøgningsdrevne arbejde med en mere aktiv rolle i udvalgte problemfokuserede partnerskaber for at bidrage til udvikling af nye løsninger på nogle af de komplekse problemer, som unge i udsatte positioner kæmper med i dag.
Som fond har vi en mulighed for at være katalysator for den nødvendige udvikling og tage et endnu større samfundsansvar ved at mobilisere dialoger på tværs og stille midler til rådighed i større initiativer.
Det er fortsat et udviklingsarbejde i fondet at få etableret en ny aktiv arbejdsform samt at identificere og udvælge et særligt problemfokus.
Kontaktperson
Trine Krab Nyby
Områdechef – Unge på sporetTrine Krab Nyby driver og udvikler indsatsområdet ‘Unge på sporet’ og har særligt fokus på at etablere en ny aktiv arbejdsform i arbejdet med unge i udsatte positioner.
Trine er uddannet cand.scient.soc. fra sociologisk institut på KU og er i færd med at færdiggøre en Master of Business Development fra CBS. Hun har mere end 15 års erfaring med socialområdet, bl.a. som direktør i RådgivningsDanmark og souschef i Børnerådet.
Trine har været en del af Det Obelske Familiefond siden sommer 2024, og du finder hende til daglig på kontoret i København.
+45 61 31 70 62
tkn@obel.com
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarlig
Christina Krämer Mathiesen
Projektchef – Unge på sporet og evalueringsansvarligChristina Krämer Mathiesen arbejder som projektchef på indsatsområdet ‘Unge på sporet’ og er samtidig ansvarlig for fondets evalueringspraksis. Hun vejleder ansøgere, modtager og behandler ansøgninger samt følger op på bevillinger.
Hun er uddannet cand.scient. i Sociologi fra Aalborg Universitet og har tidligere arbejdet med bl.a. HR og evaluering samt været frivillig i sociale indsatser hos flere forskellige NGOer.
Christina har været en del af Det Obelske Familiefond siden 2019, og du finder hende på kontoret i København.
+45 96 20 12 43
ckm@obel.com
Fakta om støtte i 2023
Hvor længe støtter fondet et projekt? Hvor store bevillinger giver fondet? Hvor mange ansøgere får støtte? Få indblik i fordelingen af støtte til sociale projekter i vores statistik.
Projektperiode
Vi støtter især flerårige projekter på over 2 år, men giver sjældent bevillinger over længere end 4 år.
Bevillingsstørrelse
Vi støtter både små konkrete indsatser og større projekter med langsigtede mål for målgruppen.
Tilsagnsprocent
I 2023 modtog vi 304 ansøgninger, hvoraf 23 blev til bevillinger. Vi vejleder altid gerne inden en ansøgning.