Kunst

Flugt og asyl bliver til kunst på Nørrebro

16/01-2018

Den internationale flygtningesituation bliver sat til debat på CAMP, som er Skandinaviens eneste udstillingssted for migrationsfokuseret kunst.

Hvis god kunst defineres ved, at den skaber debat, er der indiskutabelt god kunst at finde på kunstcentret CAMP (Center for Art on Migration Politics) i København. CAMP blev etableret som et nonprofit udstillingssted i 2015 og har siden holdt til i Trampolinhuset på Nørrebro, hvor skiftende udstillinger har sat fokus på flugt og asyl.

Centret viser undersøgende og debatskabende samtidskunst, der går bag om migrationen og integrationen og bringer nye perspektiver til udlændingedebatten. Flertallet af kunstnerne har selv migrant- eller flygtningebaggrund.

Ambitionen med CAMP er igennem kunst på højt internationalt niveau at skabe øget indsigt i fordrevne og migrerede menneskers livssituationer og diskutere dem i forhold til de overordnede faktorer, der forårsager fordrivelse og migration.

International anerkendelse

CAMP er etableret på den ulykkelige, men faktuelle baggrund, at flere mennesker end nogensinde før er fordrevne fra deres hjem på grund af enten klimaforandringer, krig, konflikt, forfølgelse eller fattigdom, og er det eneste kunstcenter af sin art i Skandinavien.

Centret har allerede opnået international anerkendelse for at gå nye veje i formidlingen af kunst, der gør migrationens menneskelige og samfundsmæssige udfordringer nærværende, og med lanceringen af et nyt treårigt udviklingsprojekt i 2018 er det målet at bevare det høje internationale niveau med anerkendte gæstekuratorer og kunstnere samtidig med, at der rækkes ud til nye publikumsgrupper.

Det nye initiativ omfatter blandt andet de to nye udstillingsformater, CAMP focus!, som vil være dagsordensættende temaudstillinger, og CAMP open!, som vil være mindre soloudstillinger med nye talenter. Derudover vil der blive produceret en omfattende antologi om kunst og migration, og der vil komme en række nye formidlings-, konsultent- og undervisningstilbud.

Det Obelske Familiefond har støttet det treårige udviklingsprojekt med 750.000 kr.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.