Til dig som vil ansøge

Har du et projekt, som du gerne vil søge støtte til hos Det Obelske Familiefond? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og blive klogere på, hvad en ansøgning skal indeholde.

Hos Det Obelske Familiefond kan du søge om støtte til projekter inden for fondets tre indsatsområder: Unges mentale sundhed, Samtidskunst & Klassisk Musik og Udvikling i Nordjylland. Læs nærmere støttekrav under uddelingsstrategien for hvert indsatsområde.

Vi behandler ansøgninger løbende og du kan forvente svar på din ansøgning inden for 3-4 måneder.

Opret ansøgning

Forberedelse til din ansøgning

Du er velkommen til at skrive eller ringe til os med en idé eller projektskitse, og vi besvarer gerne afklarende spørgsmål eller uddyber ansøgningsprocessen – find sekretariatets informationer under kontakt. I første omgang kan vi give svar på, om det er relevant for dig at søge støtte hos Det Obelske Familiefond.

Vi anbefaler, at du inden ansøgning:

Indsend din ansøgning

Når du har sikret dig, at dit projekt passer til et af vores indsatsområder og de konkrete støttekrav, så er næste skridt at formulere en god ansøgning. Alle ansøgninger til os skal indsendes via vores digitale ansøgningssystem. Det er ikke muligt at ansøge per mail eller brev.

  • Gå til vores digitale ansøgningssystem
  • Log ind eller opret dig som ny bruger – enten med et tilknyttet CVR-nummer eller CPR-nummer.
  • Vælg det indsatsområde, som dit projekt falder inden for.
  • Udfyld ansøgningsskemaet – alle felter skal udfyldes korrekt og budget er obligatorisk. Du har mulighed for at gemme ansøgningen og vende tilbage til den på et senere tidspunkt. Indsend først ansøgningen, når du er klar.
  • For langt de fleste projekter anbefaler vi, at du vedhæfter en uddybende projektbeskrivelse. Det er også muligt at vedhæfte andre relevante bilag.
  • Når ansøgningen er sendt, modtager du en kvitteringsmail.
  • Afvent svar på din ansøgning. Du kan forvente svar 3-4 måneder efter, at vi har modtaget ansøgningen. Svaret vil både blive sendt til din mail og være synligt i det digitale ansøgningssystem.

Hvis du har spørgsmål undervejs, er du velkommen til at kontakte os på dof@obel.com. Du kan også få teknisk hjælp på tlf. 9812 7300.

Vores behandling af ansøgninger

Vi søger at være kompetente sparringspartnere med indsigt og overblik, og vi støtter ud fra en faglig vurdering af de enkelte indsatsers kvalitet, formål og betydning for målgruppen og/eller samfundet.

Sekretariatet behandler alle indkomne projektansøgninger løbende og inddrager i flere sager eksterne fageksperter. Herefter indstiller vi til vores bestyrelse, der træffer den endelige beslutning om bevillinger og afslag.
I nogle tilfælde kontakter vi dig for at bede om supplerende informationer om projektet eller om dig som ansøger.

Det Obelske Familiefond modtager årligt 700-800 ansøgninger, hvoraf cirka hver femte bliver imødekommet. Uanset om du har fået en bevilling eller et afslag, er du velkommen til at søge hos os igen til et andet projekt. Fondet giver dog typisk ikke flere sideløbende bevillinger til den samme aktør.

Vi behandler løbende ansøgninger og har ingen ansøgningsfrister. Vi anbefaler, at du søger i god tid før projektet påbegyndes, da vores behandlingstid er 3-4 måneder fra modtagelse.