Nordjylland

Aalborg Kloster

By 25. marts 2020 No Comments

Ny visionsplan skal sikre en bæredygtig fremtid for Aalborg Kloster som åben kulturinstitution

Ansøgers beskrivelse af projektet

Aalborg Kloster er Danmarks ældste kulturhistoriske institution og blandt landets ældste beboede bygningskomplekser. Klosteret, som er placeret på C. W. Obels Plads i hjertet af Aalborg, har siden middelalderen været en væsentlig faktor for den samfundsmæssige og sociale udvikling i Nordjylland.

I dag er formålet med Aalborg Kloster at drive, bevare og nyttiggøre klosteret. Det sker dels ved at sikre et trygt fællesskab for de 30 beboere og dels ved at være en åben kulturinstitution, som formidler den helt særlige historie og funktion, som klosteret har udfyldt siden 1431. Aalborg Kloster tiltrækker med dets kulturhistorie og prominente bygningsværk også et stort antal nordjyder, turister og folk fra erhvervsbranchen. Desværre har tallet de senere år været begrænsede på grund af særdeles umoderne og nedslidte forhold.  En ny åben profil og tidssvarende forhold vil kunne rette op på tallet til gavn for både lokalområdet og på nationalt såvel som international plan.

Det Obelske Familiefond har valgt at bidrage til realiseringen af klostrets nye bæredygtige visionsplan, som skal være med til at sikre formidling af klostrets særlige historie, vedligeholdelse af kulturarven og klostrets fremtidige egenfinansiering og relevans.

Foto: Aalborg Kloster