Kunst

Danh Vo på Nivaagaards Malerisamling

By 21. januar 2020 No Comments

Danh Vo indgår i et længerevarende samarbejde med Nivaagaards Malerisamling

Ansøger skrev selv om projektet

Den verdensberømte danske performancekunstner Danh Vo har haft soloudstillinger på en række førende institutioner rundt omkring i verden og modtaget flere prestigefyldte priser.

Vo ankom med sin familie til Nivå i 1980 som flygtning fra Vietnam. I dag er han bosat i henholdsvis Berlin og Mexico og har hele verden som sin legeplads. Nu vender han tilbage til Danmark for at indgå i et længere samarbejde med Nivaagaards Malerisamling, der inkluderer kuratering, udstillinger og outreach.

Projektet er en del af Vos selvbiografiske afsæt i en globalt orienteret sociokulturel, politisk og identitetsundersøgende praksis. Med referencer til migration og integration undersøger Vo, hvordan et menneskes identitet er en skrøbelig størrelse, der formes af kulturelle og politiske forhold udenfor individets påvirkningskraft.

I projektets første fase vil museets stifter Johannes Hages og Danh Vos to kunstsamlinger sammenstilles i en række sommerudstillinger. Det ligger Danh Vo stærkt på sinde at være med til at øge opmærksomheden og stoltheden i museets lokalområde. Samarbejdet mellem Nivaagaards Malerisamling og Vo vil derfor muligvis også inddrage Nivås øvrige byrum.

Foto: David Heald, Danh Vo – Take My Breath Away, Guggenheim Museum, New York, 2018.