KunstNordjylland

Nordkraft Big Band

By 16. marts 2020 marts 25th, 2020 No Comments

Nordkraft Big Band fejrer 10-årsjubilæum i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus

Ansøgers beskrivelse af projektet

Nordkraft Big Band har udviklet sig meget gennem de sidste par år og har i dag opnået både national og international anerkendelse som en vigtig aktør i formidling af jazzgenren og bigbands.

Bigbandet kan i år fejre 10-års jubilæum. Jubilæet markeres med et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus, som udover en stor koncert også indebærer et helt nyt værk for bigbandet og symfoniorkesteret.

Til jubilæumskoncerten den 7. maj 2020 i Musikken Hus vil publikum blive præsenteret for musik i grænselandet mellem bigbandets jazzmusik og symfoniorkestrets klassiske verden. Koncerten vil desuden blive åbnet med et helt nyt værk, der er skrevet specielt til Nordkraft Big Band og Aalborg Symfoniorkester.

Samarbejdet mellem Nordkraft Big Band, Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus er et vigtigt skridt i promoveringen af Nordjylland som en moderne kulturregion, hvor prominente kulturinstitutioner formår at arbejde på tværs af genrer og herved opnår nye musikalske højder.

Støtten fra Det Obelske Familiefond muliggør bigbandets samarbejder samt koncerter med bigbandets bandsuite Døgnscenerier på jazzfestivaler i sommeren 2020.

Foto: Nordkraft Big Band og John Clayton på Taastrup Teater, april 2017, fotograf Henrik Lützen