Kend vores vurderingskriterier og ansøgningsproces
I Det Obelske Familiefond søger vi at være kompetente sparringspartnere med indsigt og overblik, og vi støtter ud fra en faglig vurdering af de enkelte indsatsers kvalitet, formål og betydning for målgruppen og/eller samfundet.
Alle ansøgere er altid velkomne til at kontakte fondets medarbejdere for at få hjælp og vejledning før indsendelse af en endelig ansøgning. Find kontaktinformation til alle i sekretariatet.
Første skridt i ansøgningsprocessen
Hos Det Obelske Familiefond kan du søge om støtte til projekter inden for fondets tre indsatsområder: Unges mentale sundhed, Samtidskunst & Klassisk Musik og Udvikling i Nordjylland.
Alle ansøgninger til os skal indsendes via vores digitale ansøgningssystem. Den første gennemlæsning af ansøgninger bliver foretaget af fondets medarbejdere i sekretariatet. Først og fremmest foretager vi en forhåndsvurdering af om projektet / indsatsen / aktiviteten falder indenfor strategirammen for det pågældende indsatsområde.
Vurderingskriterier – Unges Mentale Sundhed
Når vi modtager en ansøgning, som falder indenfor den strategiske ramme for indsatsområdet, så bliver ansøgningen vurderet ud fra, hvorvidt:
- projektet og dets aktiviteter imødekommer en efterspørgsel
- projektet kommer 15-30-årige udsatte unge direkte til gavn
- organisationen bag ansøgningen er fagligt kvalificeret og har adgang til målgruppen for projektet
- det socialfaglige metodegrundlag er tilstrækkeligt velbeskrevet og aktiviteterne er baseret på det bedst mulige vidensgrundlag
- de langsigtede potentialer for målgruppen er gennemtænkte
- der er opbakning fra relevante aktører, så indsatsen har mulighed for at leve i praksis, samt er organisatorisk og økonomisk bæredygtigt efter en bevillings afslutning
- ansøger har opsat relevante og tydelige målsætninger for projektet, samt evaluerer og opbygger viden undervejs i processen
- budgettet er realistisk ud fra tyngden af indsatsen til den enkelt unge og prissætningen er rimelig sammenlignet med lignende indsatser
I nogle tilfælde kontakter vi også ansøger for at bede om supplerende informationer om projektet eller om organisationen bag.
Vurderingskriterier – Samtidskunst og Klassisk Musik
Når vi modtager en ansøgning, som falder indenfor den strategiske ramme for indsatsområdet, så vurderer vi ud fra følgende kriterier:
- Kunstnerisk kvalitet – fx de viste kunstneres uddannelsesbaggrund, CV, udmærkelser, priser.
- Ansøgers og projektets organisering, fx ledelse, kvalifikationer, kunstnerisk forankring, faciliteter, beliggenhed, kontekst, samarbejder.
- Økonomi – fx driftsomkostninger, kunstnerhonorar, forretningsmodel, finansieringsplan, offentlig medfinansiering.
- Relevans – fx kunstnerisk bidrag, dagsordener, strategi, målsætninger.
Alle ansøgninger bliver sagsbehandlet ud fra samme kriterier, men der bliver skelet til projektstørrelse og kontekst i forhold til prioriteringen af de enkelte parametre.
Ekstern sagkyndig
Når alle relevante projektelementer er tilstrækkeligt velbeskrevne, rekrutteres der i visse tilfælde en ekstern sagkyndig med fagspeciale i det pågældende område til at vurdere ansøgningen. Den sagkyndige vurderer ansøgningen på følgende parametre:
• Relevans
• Gennemførsel
• Økonomi
• Ansøgers kvalifikationer
Indstilling og endelig beslutning
Herefter videregiver sekretariatet ansøgningen til fondets uddelingsudvalg, der gennemgår den og indstiller videre til fondets bestyrelse, som træffer den endelige beslutning om bevillinger og afslag.
Vi behandler løbende ansøgninger og har ingen ansøgningsfrister. Behandlingstiden fra modtagelse af ansøgningen er 3-4 måneder.
Det Obelske Familiefond uddeler hvert år ca. 130 mio. DKK til almennyttige projekter, og modtager årligt 700-800 ansøgninger, hvoraf cirka hver femte bliver imødekommet. Uanset om du har fået en bevilling eller et afslag, er du velkommen til at søge hos os igen til et andet projekt. Fondet giver dog typisk ikke flere sideløbende bevillinger til den samme aktør.